Hem/ Kontakta oss

Kontakta oss

Har du en fråga som rör din bokning eller utbildningen, så är du välkommen att kontakta oss genom formuläret nedan. Vi besvara din fråga så fort som möjligt. 

Om din fråga gäller ett specifikt utbildningsämne, så kan du gärna söka bland våra tidigare frågor och svar, kanske har vi redan besvarat din fråga. 

s-profil-3
Susanne Wallin Pettersson
VD, utbildare och rådgivare
k-profil-3
Kjell Pettersson
Utbildningssamordnare

Några vanliga frågor

Ibland kan det dyka upp frågor när du ska fylla i formuläret. Här kan du kanske hitta svaret till din fråga

Vi har samlat fler frågor på vår FAQ

Får jag gå utbildningarna flera gånger?

Ja, man är välkommen att gå programmen eller kurserna hur många gånger man vill. Juridiken och regelverken ändras kontinuerligt vilket gör att behovet kan uppkomma, ny samarbetspartner i ledningsteamet gör att ni vill gå ett program tillsammans för att få en nystart eller kanske vill du bara ha påfyllnad av inspiration och kunskap.

Vad betyder SAS eller liknande?

Vi refererar till SAS såsom Socialt Ansvarig Samordnare  i enlighet med Socialstyrelsens kartläggning av rollen år 2014.  Men till våra utvecklingsprogram för socialt ansvariga samordnare kan även kvalitetsledare, kvalitetscontroller, utvecklingsledare, vårdutvecklare anmäla sig.

Vad betyder MAS och MAR?

Vi refererar till MAS och MAR i enlighet med de regleringar som finns i 11 kap hälso- och sjukvårdslag samt 4 kap hälso- och sjukvårdsförordning.

Vad betyder “Verksamhetschef” HSL?

Vi refererar till verksamhetschef i enlighet med 4 kap Hälso- och sjukvårdslag samt 4 kap hälso- och sjukvårdsförordning. Till våra utvecklingsprogram välkomnar vi verksamhetschefer med ansvar enligt dessa lagrum.

Kan man köpa/beställa “hem” programmen?

Man kan via offert beställa samtliga utbildningar till sin hemort och det blir då något vi kallar Uppdragsutbildning.

Behöver jag ha med mig något speciellt till utvecklingsprogrammen – t.ex. dator, eget utskrivet material?

Nej inget specifik behövs för att genomgå våra utvecklingsprogram eller webbkurser. Dock behöver du tillgång till Microsoft Teams för att gå våra livesända arrangemang, webbkamera och mikrofon.

Kan jag välja del 1 från ett utbildningstillfälle och del 2, 3 eller 4 från annat utbildningstillfälle?

Nej våra långa utvecklingsprogram går deltagaren i den ordning som de genomförs, endast undantagsvis ex vid sjukdom kan avsteg från detta göras

COVID-19 information hos oss

Från och med hösten 2020 genomför vi endast våra utbildning digitalt. Våra utvärderingar visar att det digitala genomförandet är uppskattat, effektivt och väl fungerande enligt våra deltagare.

Vi genomför vår utbildning genom det digitala verktygen Microsoft Teams. Det innebär att du som intresserad av att genomföra en utbildning hos oss bör känna dig bekväm med programvaran. Om du inte är bekant med det digitala verktyget eller känner att du behöver upprepa dina kunskaper kan du kolla vår guide.