Viktigt: Just nu har vi problem med våra kontaktforumlär. Om du är intresserad av att anmäla dig till en utbildning eller begära en offert, ber vi dig att maila oss på kjell@2learn.se

hem/Artiklar

Kom igång med Teams

Till följd av den rådande pandemin så har vi ställt om och genomför våra utbildningar endast digitalt. Detta innebär vi träffas och utbildar via den digitala konferensplattformen Teams. Detta innebär också att du som ska gå en utbildning hos oss behöver känna dig bekväm med digitala medel, speciellt Teams. Vi har därför sammanställt en liten guide för dig som ska gå en utbildning hos oss.

Vi använder hos av konferensplattformen Microsoft Teams, vilket du kostnadsfritt kan ladda ner här eller använda kostnadsfritt direkt i webbläsaren via den länk som vi skickar ut 14 dagar innan programstart. Vi rekommenderar dock att ladda ner Microsoft Teams till din dator eftersom det ger dig som deltagare större möjligheter under utbildningen.

Under morgonen för programstart så öppnar vi ett lobbyrum cirka 30 minuter innan föreläsningen. Där har du chans att fråga eventuella frågor rörande programvaran och dessutom genomför vi ett kort test för ljud-, mikrofon- och bildinställningar. Detta är för att du som deltagare ska få de bästa förutsättningar att genomföra utbildningen.

Under föreläsningen uppmanar vi samtliga deltagare att stänga av både mikrofon och bild. Om det skulle dyka upp frågor under föreläsningen ber vi gärna att använda er av funktionen: ”räcka upp handen” i Microsoft Teams.

Slutligen rekommenderar vi även er att läsa guiden som Microsoft Teams själva skrivit, guiden kan du hitta här.

Vad behöver du som deltagare?

För att kunna genomföra vår digitala utbildning så krävs det att du som deltagare har tillgång till Microsoft Teams via dator, läsplatta eller mobil. Vi rekommenderar att du använder Microsoft Teams installerat på en dator eftersom detta ger störst befogenheter för dig som deltar.

Du kan alltid använda Microsoft Teams kostnadsfritt direkt i webbläsaren via den länk som vi skickar ut 14 dagar innan programstart. Detta dock ett alternativ kan dock begränsa dig som deltar under kursen, t.ex. historik i gruppchatten.  

Kostar Microsoft Teams?

Att ladda ner och använda Microsoft Teams är kostnadsfritt. Att koppla en mejladress till Microsoft 365 kostar däremot – men detta är inget som vi kräver av dig som deltar.  

Har du några fortsatta funderingar så är du välkommen att kontakta oss!

Dela på sociala medier

Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google

Andra relaterade artiklar

Nytt samarbete

Vi kan med glädje meddela att vi med en vunnen upphandling fått förtroendet att utbilda samtliga chefer och deras förbättringsteam i systematiskt kvalitets- och

Nytt samarbete

Den 25 maj 2021 föreläser vi på Skolsköterskekongressen ledarspår med temat “Vem leder vad i EMI?”. Så kul för oss att bli tillfrågade och

Hemsida

Så äntligen är vi klara med vår uppdaterade hemsida. På grund av Coronapandemin tog detta mycket längre tid än vi nånsin kunnat tro. Men